wo 31 januari 2018

Oecumenisch Leerhuis

Locatie: 
 Lucaskerk, Tweeschaar 125 te Breda
Tijdstip: 
 20.00 uur (18.00 uur maaltijd)
Prijs: 
 € 5,-

Stichting COME (www.stichting-come.nl ) organiseert jaarlijks een 11-daags dialoogseminar voor 30 Israëlische en Palestijnse jongeren tussen de 20 en 35 jaar, verdeeld over drie groepen: joodse Israëli’s, Palestijnen uit Israël en Palestijnen uit de bezette Palestijnse gebieden. Deze jongeren voelen zich elkaars vijanden en hebben veel stereotype ideeën over elkaar. Stichting COME maakt op Cyprus een ontmoeting tussen hen mogelijk op basis van gelijkwaardigheid. Doel is jongeren bij elkaar te brengen, zodat ze elkaar leren kennen, een gezicht kunnen geven aan 'de andere kant' en meer begrijpen van het conflict en de mensen.
Tijdens de presentatie zal zij vertellen over de context waarbinnen deze seminars plaatsvinden. Zij gaat in op de inhoud van de seminars zelf, op de dynamiek tussen de deelnemers en op het proces waar zij doorheen gaan. De seminars hebben veel impact op deelnemers. Aan de hand van foto’s en anekdotes zal Maaike Hoffer van Stichting COME hierover vertellen.
Als Midden-Oosten deskundige en freelance projectleider is Maaike Hoffer sinds 2008 betrokken bij de seminars van Stichting COME. Nahaar studie Hebreeuws en Arabisch heeft zij verschillende periodes in een aantal landen in het Midden-Oosten doorgebracht, waaronder in Palestina en Israël. In haar werk voor de stichting combineert zij haar interesse, kennis en ervaringen.
 

terug