Agendapagina
« vorige  |  december 2017  |  volgende »

Zaterdag 16 december 2017 Festival of Lessons and Carols
Locatie: H.Willibrorduskerk Teteringen
Tijdstip: 19.30 uur
Prijs: Gratis

Festival of Lessons and Carols; een feestelijke en sfeervolle avond gevuld met prachtige liederen, gedichten en verhalen in de aanloop naar Kerstmis. Samen gaan we op weg naar Kerst. Zeer inspirerende jonge mensen vertellen hun Kerstverhalen. Dit jaar zijn dat Nina Mertens, jongerenwerker van het bisdom Breda, Stan van Ommen, docent levensbeschouwing en Silvy Kerio, een Syrische vluchtelinge. Het koor Consonne zingt onder de bezielende leiding van Eric Kruis met op piano Jan Marie Wouters en op dwarsfluit Vera Hartman. De liederen worden afgewisseld met samenzang.

 

Zondag 17 december 2017 Kerstconcert
Locatie: Markuskerk, Hooghout 96, Breda
Tijdstip: 14.00 uur  - 16.15 uur
Prijs: 8,00

Zanggroep ARK organiseert in samenwerking met vocaal ensemble Bocca Bella en popkoor Switch uit Terheyden het sfeervolle Kerstconcert in Breda. Het belooft een geweldige optreden te worden dat voor het echte kerstgevoel zorgt tijdens deze donkere dagen in aanloop naar de feestdagen. Hier is de poster te openen.


 

lees meer »

 

Woensdag 20 december 2017 Oecumenisch Leerhuis
Locatie: Lucaskerk, Tweeschaar 125 te Breda
Tijdstip: 20.00 uur (18.00 uur maaltijd)
Prijs: € 5,-

Ds. Marlies Schulz
Kijken naar kunst: Rembrandts engel

Op deze avond kijken wij naar de engelen in Rembrandts schilderijen rondom advent en kerst. Gebaseerd zijn de verhalen en schilderijen op het gelijknamige boek van Anne Marijke Spijkerboer: bij de droom van Jozef, de aankondiging aan Maria, maar ook bij de aankondiging aan de herders staan engelen centraal. Hoe heeft Rembrandt deze hemelsboden afgebeeld, hoe komen ze over, wat willen ze ons vandaag nog zeggen? Deze avond wordt een kijkende ontdekkingstocht rondom de schilderijen van Rembrandt en de sporen die engelen als boden van God trekken in het leven van een mens!
Inschrijven voor de maaltijd, voorafgaande aan deze avond kan via de link: www.Lucaskerk.nl/formulier
 

 

Zondag 24 december 2017 t/m dinsdag 26 december 2017 Kerstherberg
Locatie: Het Rondeel, Kloosterlaan 14 te Breda, tegenover het Chassétheater.
Tijdstip: 19.00 uur  - 19.00 uur
Prijs: Gratis

De kerstdagen zetten ons gevoel in beweging. Het doet iets met ons. Voor de één zijn het dagen vol warmte en gezelligheid. Anderen hebben juist liever dat die dagen weer snel voorbij zijn. De kerst kan die mensen bijvoorbeeld er pijnlijk aan herinneren dat ze eigenlijk nergens thuis zijn, eenzaam zijn, herinneren aan ruzie of wat dan ook. De kerstdagen duren dan lang, zijn eenzaam en koud. Voor al die mensen bieden wij een huiskamer.
In 1981 werd in Breda de Kerstherberg in het leven geroepen. De Kerstherberg is voor iedereen gratis toegankelijk. De gehele dag wordt er gratis eten en drinken geserveerd. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals muzikale optredens en een kindermiddag. De kerstherberg is voor alle mensen die een beetje afleiding, een luisterend oor en gezelligheid zoeken tijdens de kerstdagen. Dag en nacht. De Kerstherberg opent zijn deuren van kerstavond 24 december 19.00 uur t/m tweede kerstdag 26 december 19.00 uur in het Rondeel, Kloosterlaan 14 te Breda, tegenover het Chassétheater.