Agendapagina
« vorige  |  februari 2018  |  volgende »

Donderdag 15 februari 2018 Oecumenisch Leerhuis
Locatie: Michaelkerk, Hooghout 67, Breda
Tijdstip: 19.30 uur

Wijs  of  dwaas…
…is een gezamenlijk activiteitenprogramma van de Protestantse Gemeente Breda en de Augustinusparochie Breda, geïnspireerd op het verhaal van de wijze en dwaze meisjes in Matteüs 25. Wat houdt onze lampjes brandend, welke keuzes maken we, hoe kan de goede boodschap van Jezus ons inspireren? Elk halfjaar vijf  bijeenkomsten met hetzelfde thema. Voor de eerste helft van 2018 is dat thema: 
"Verrassend groen!"
 

lees meer »

 

Woensdag 28 februari 2018 Oecumenisch Leerhuis
Locatie: Lucaskerk
Tijdstip: 20.00 uur

Het Lijdensverhaal als inspiratiebron voor componisten en beeldende kunstenaars
Theo Heiligers en Cor Luijsterburg gaan het lijdensverhaal vertellen aan de hand van muziek en schilderijen vanaf de middeleeuwen tot nu toe. Hun verhaal is samengesteld uit de vier evangelieverhalen.  Bij elke fase van het verhaal passen muziekfragmenten en beeldende kunst. Meestal zijn die ingetogen, soms zijn ze ook provocerend, vooral als moderne kunstenaars de revue passeren.
Bach, Schütz, Da Vinci en Carravaggio die werken hebben gemaakt die een grote bekendheid genieten, komen in contrast te staan met – in dit verband - minder bekende en moderne kunstenaars als Penderecki, Gubaidulina, Warhol en zelfs Dali.  En al die kunstenaars hadden een gemeenschappelijk punt: ze werden gegrepen door het eeuwenoude verhaal.

lees meer »